Buradasın
Kızartılmış tavuk but nasıl yumuşak olur?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kızartılmış tavuk butunun yumuşak olması için aşağıdaki yöntemler önerilir:
- Şekerle Ovma: Tavuğu kızartmadan önce iç ve dışını bolca şekerle ovup 12 saat bekletmek, etin yumuşamasına yardımcı olur 1. Ancak, şekerleri iyice yıkayıp tavuğu pişirmeden önce akıtmak gereklidir.
- Marine Etme: Tavuk butlarını süt ve yumurta karışımına bulayıp, ardından kraker, kekik, pul biber ve karabiberle karıştırılmış karışıma bulamak, etin daha yumuşak ve lezzetli olmasını sağlar 2.
- Fırında Pişirme: Tavuk butlarını 190 derece fırında yaklaşık 60 dakika pişirmek, çıtır çıtır ve yumuşak bir sonuç elde etmenizi sağlar 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: