Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kıymalı mercimek yaparken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar:
- Mercimeklerin yıkanması: Mercimekler bol suda iyice yıkanmalı ve 5 dakika kaynatılıp suyu süzülmelidir 12.
- Kavurma: Soğan, salça ve kıyma güzelce kavrulmalıdır 12.
- Su miktarı: Mercimeğin cinsine göre su miktarı değişebilir, piştikçe su azalabilir; gerekli görüldüğünde kontrollü şekilde sıcak su ilavesi yapılabilir 12.
- Pişirme süresi: Mercimekler yumuşayana kadar pişirilmelidir 24.
- Islatma: Mercimeklerin önceden ıslatılması, pişirme süresini kısaltabilir 4.
- Baharatlar: Baharatlar damak zevkine göre ayarlanabilir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: