Buradasın
Kırmızı mercimeğin en faydalı hali nasıl pişirilir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kırmızı mercimeğin en faydalı hali, pişirme sırasında veya sonrasında baharat ve ek malzemelerle zenginleştirilerek hazırlanabilir 1.
Kırmızı mercimek pişirmek için genel adımlar:
- Yıkama: Mercimeği süzgece alıp akan suyun altında ovalayarak yıkayın 1. İsterseniz 5-10 dakika ılık suda bekletebilirsiniz 1.
- Pişirme: Bir tencereye yıkanmış mercimeği koyun, üzerini kaplayacak kadar su veya sebze suyu ekleyin 3. Kaynamaya başladıktan sonra ateşi kısın ve mercimekler yumuşayana kadar yaklaşık 20-30 dakika pişirin 3.
- Lezzetlendirme: Pişirme sonunda tuz ve baharat ekleyebilirsiniz 3.
Önerilen baharatlar: Kimyon, karabiber, zerdeçal veya kırmızı pul biber 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: