Buradasın
En güzel kabak tatlısı nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
En güzel kabak tatlısını yapmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
- Malzemeler: 1,5 kilo balkabağı, 1,5 su bardağı toz şeker, 2-3 adet karanfil, tahin ve ceviz içi (servis için) 1.
- Hazırlanışı:
- Kabağın kabuklarını soyun ve çekirdeklerini çıkarın 1.
- Dilimlediğiniz kabakları tencereye alın ve üzerine toz şekeri serpin 12. Tencerenin kapağını kapatıp 1 gece bekletin 2.
- Suyunu salan kabakları ocağa alın ve içerisine karanfil ekleyin 1. Kısık ateşte 30 dakika pişirin 1.
- Kabaklar yumuşayınca cam fırın kabına alın 1. Tencerenin altında kalan şerbeti kabakların üzerine gezdirin 1.
- 180 derecede önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirin 1.
- Pişen tatlıyı servis tabağına alıp üzerine şerbetinden gezdirin, tahin ve iri kıyılmış ceviz serperek servis edin 1.
Bu tarif, kabağın lokum gibi olmasını sağlar ve hafif bir tatlı elde etmenizi sağlar 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: