Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kabak tatlısının püf noktaları şunlardır:
- Kabak seçimi: Şeker oranı yüksek ve sert kabaklar tercih edilmelidir 12.
- Şekerde bekletme: Kabaklar, tencerenin içine dizilip üzerine şeker gezdirilerek 1 gece bekletilmelidir 125. Bu, kabakların daha kolay pişmesini ve lezzetinin artmasını sağlar 12.
- Pişirme: Kısık ateşte, kabakların yumuşamasına kadar pişirilmelidir 14. Pişmeye yakın pekmez ilave edilebilir 1.
- Şerbet koyulaştırma: Pişirme sonunda tencerenin kapağı açık bırakılarak fazla suyun buharlaşması ve şerbetin koyulaşması sağlanmalıdır 45.
- Dinlendirme: Tatlı, tencerede biraz soğuduktan sonra servis tabağına alınıp dinlendirilmelidir 35.
Ayrıca, kabaklar pişirilirken ara ara karıştırılmalı ve limon suyu eklenmelidir; bu, kabakların renginin değişmesini önler 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: