Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Portakalın çabuk kuruması için şu yöntemler uygulanabilir:
- Fırında kurutma: Portakalları ince dilimleyip yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizdikten sonra, fırını 100-120°C'ye ayarlayarak yaklaşık 2-3 saat kurutmak 4. Her yarım saatte bir dilimleri çevirerek eşit kuruma sağlamak 4.
- Air fryer'da kurutma: Portakal dilimlerini tek kat olacak şekilde yerleştirip cihazı 80-90°C'ye ayarlayarak 40-60 dakika arasında kurutmak 4. Her 15 dakikada bir dilimleri kontrol edip çevirmek 4.
- Kalorifer üstünde kurutma: Dilimleri temiz bir kumaş üzerine serip kalorifer üstüne veya yakınına yerleştirerek 2-5 gün içinde kurutmak 4. Her gün dilimleri çevirerek nemin eşit dağılmasını sağlamak 4.
- Güneşte kurutma: Portakalları ızgaralı bir yüzeye yerleştirip üzerine ince tül örterek bol güneş alan bir yerde 4-7 gün bekletmek 4. Arada bir dilimleri ters yüz etmek 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: