Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Portakalın çabuk kuruması için aşağıdaki yöntemler uygulanabilir:
- Taze ve sağlam portakal seçimi: Kabuğu pürüzsüz, parlak ve sağlam olan portakallar tercih edilmelidir 1.
- Güneşte kurutma: Portakalları ince dilimler halinde kesip, doğrudan güneş ışığı alan bir yerde ızgaraya veya ipe dizerek kurutabilirsiniz 23. Bu yöntem birkaç gün sürebilir.
- Fırında kurutma: 60-70 derece sıcaklıkta, fırın tepsisine dizilmiş portakal dilimlerini kapak açık şekilde 2-3 saat kurutabilirsiniz 34. Ara ara kontrol ederek kabukların kuruduğundan emin olunmalıdır.
- Dehidratör kullanımı: Portakal dilimlerini dehidratörün sepetine yerleştirip 50-60 derece arasında ayarlayarak yaklaşık 6-8 saat kurutabilirsiniz 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: