Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kısır tarifi için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır:
Malzemeler:
- 6 çay bardağı kısırlık bulgur 1
- 5 su bardağı sıcak su 1
- 1 yemek kaşığı tepeleme biber salçası 1
- 1 yemek kaşığı domates salçası 1
- Domates 1
- 1 demet maydanoz 1
- 1 demet yeşil soğan 1
- 1 demet taze nane 1
- 8-9 yaprak marul 1
- 1 tatlı kaşığı karabiber 1
- 1 tatlı kaşığı tuz 1
- Kimyon (isteğe bağlı) 1
- 1 limon suyu 1
- Yarım çay bardağı nar ekşisi 1
- Yarım çay bardağı zeytinyağı 1
Yapılışı:
- Karıştırma kabına bulgurları koyun ve üzerine 1 tepeleme yemek kaşığı biber salçası ekleyerek salçayı bulgura iyice yedirin 1.
- 1 yemek kaşığı domates salçası ekleyerek aynı şekilde karıştırın 1.
- Bulguru derin bir kaba alarak üzerine 5 su bardağı sıcak su döküp kapak kapatarak yumuşamaya bırakın 1.
- Suyu çekip yumuşayan bulgura 1 demet maydanoz, 1 küçük demet yeşil soğan, 1 küçük demet taze nane ve 8-9 yaprak marul doğrayarak ekleyin 1.
- Domatesleri küçük küçük doğrayıp bulgura ekleyin 1.
- Bütün malzemeleri iyice karıştırdıktan sonra karabiber, tuz, nar ekşisi, limon suyu, kimyon ve zeytinyağını ekleyip iyice karıştırın 1.
- Kısır servise hazırdır 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: