Buradasın
Kırmızı soğan en güzel nasıl turşu yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kırmızı soğan turşusu yapmak için aşağıdaki malzemeleri ve adımları kullanabilirsiniz:
Malzemeler:
- 2 adet orta boy kırmızı soğan 2
- 1 su bardağı üzüm sirkesi 2
- 1 su bardağı su 2
- 1 yemek kaşığı tuz 2
- 1 tatlı kaşığı toz şeker 2
- 1 çay kaşığı tane karabiber 2
- 1 tatlı kaşığı kişniş tohumu 2
- 1 adet defne yaprağı 2
Yapılışı:
- Kırmızı soğanların kabuğunu soyup yarım ay şeklinde piyazlık doğrayın 2.
- Doğranmış soğanları derin bir karıştırma kabına alıp tuzla ovun ve 10 dakika bekletin 2.
- Soğanları kavanoza alıp üzerine sirkeyi ekleyin 2.
- Toz şekerle karıştırdığınız içme suyunu kavanoza doldurun 2.
- Kişniş tohumu, tane karabiber ve defne yaprağını ekleyip kavanozu sıkıca kapatın 2.
- Buzdolabına kaldırdığınız turşuyu en az bir gün beklettikten sonra servis yapabilirsiniz 2.
Ayrıca, farklı bir kırmızı soğan turşusu tarifi için şu adımları da izleyebilirsiniz:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: