Buradasın
Kırmızı soğan en güzel nasıl turşu yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kırmızı soğan turşusu yapmak için gerekli malzemeler:
- 2 adet kırmızı soğan (ince halka dilimlenmiş) 3;
- 1 yemek kaşığı kaya tuzu 3;
- 1 çay bardağı üzüm sirkesi 3;
- 2-3 adet limon tuzu 3;
- 1 kavanoz kaynar su (üzerini geçecek kadar) 3;
- 1 tutam hardal tohumu 3;
- 1 dal taze biberiye 3.
Yapılışı:
- Yıkanmış ve kurutulmuş kırmızı soğanları baharatlarla beraber steril edilmiş kavanoza dizin 3.
- Sirke ve kaya tuzunu karıştırıp kavanoza ekleyin 3.
- Üzerine birkaç adet limon tuzu ve soğanların üzerini geçecek kadar kaynar su ekleyin 3.
- Temiz ve yeni bir kapakla kavanozu sıkıca kapatıp ters çevirerek ertesi güne kadar oda sıcaklığında soğutun 3.
- Dilerseniz her bir kavanoz için 1 veya 2 çay kaşığı toz şeker ekleyebilirsiniz 3.
Turşu, 5-7 gün içerisinde hazır olacaktır 3.
Püf noktası: Turşuları mutlaka güneş almayan, kuru ve serin bir yerde saklayın 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: