• Buradasın

    Kiremitte kebap nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Kiremitte kebap yapmak için iki farklı tarif önerilebilir:
    1. Kiremit Kebabı Tarifi:
      • Malzemeler: 750 gram kuşbaşı dana eti, 3 orta boy domates, 2 orta boy soğan, 3 sivri biber, 1 su bardağı soya filizi, 4 çorba kaşığı soya sosu, 4-5 dal maydanoz, 2 çorba kaşığı tereyağı, tuz, karabiber 1.
      • Yapılışı:
      1. Domateslerin kabuklarını soyup küp doğrayın. Soğan ve sivri biberleri de doğradıktan sonra etlerle birlikte geniş bir kaba alın 1.
      2. Soya filizlerini, soya sosunu, tuz ve karabiberi ekleyip iyice harmanlayın 1.
      3. Yıkadığınız kiremidin içine yerleştirin ve üzerine tereyağı parçalarını koyun 1.
      4. Diğer kiremidi kapak gibi kapatıp, önceden ısıtılmış 225 derece fırında bir buçuk saat pişirin 1.
      5. Fırından çıkarınca üzerine kıyılmış maydanoz serpip servis yapın 1.
    2. Kiremitte Söğürme Kebabı Tarifi:
      • Malzemeler: 150 gram kuzu eti, 1 patlıcan, 1 domates, 1 sivri biber, 1-2 diş sarımsak, 25 gram rendelenmiş kaşarpeyniri, 15 gram tereyağı, bir tutam pulbiber, bir tutam karabiber, tuz 25.
      • Yapılışı:
      1. Patlıcan, domates ve biberi közleyin 25.
      2. Közlenmiş malzemelerin kabuklarını soyup doğrayın ve marine edin 5.
      3. 1 diş sarımsağı ezip közlenmiş doğranmış malzemeye ekleyin 2.
      4. Tereyağını eritip bu malzemeleri karıştırın ve içine tuz, karabiber ve pulbiber ilave edin 25.
      5. Bir tavada 150 gram kuzu etini soteleyin ve yumuşayana kadar pişirin 2.
      6. Sebzeleri kiremit kaba yayın, üzerine etleri yerleştirin ve kaşar peynirini serpin 2.
      7. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 5 dakika pişirin ve sıcak servis yapın 2.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Kiremit kebap kaç saatte pişer?

    Kiremit kebabı fırında 1,5 saat pişer.

    Kiremit etinin yumuşak olması için ne yapmalı?

    Kiremit etinin yumuşak olması için aşağıdaki yöntemler uygulanabilir: 1. Marine Etme: Eti asidik içerikli bir marinasyon sosuyla (limon suyu, sirke, yoğurt) harmanlayıp buzdolabında en az 2 saat bekletmek etin yumuşamasını sağlar. 2. Dövme: Et döveceği veya ağır bir mutfak eşyası ile eti hafifçe dövmek, liflerini kırarak daha yumuşak hale getirir. 3. Düşük Isıda Uzun Süre Pişirme: Etiği düşük sıcaklıkta uzun süre pişirmek, liflerin gevşemesine ve etin daha yumuşak olmasına yardımcı olur. 4. Tuzlama: Eti pişirmeden önce tuzlamak, etin protein yapısında değişikliğe sebep olarak yumuşamasını sağlayabilir. 5. Dinlendirme: Et piştikten sonra 5-10 dakika dinlendirilmek, içindeki sıvının eşit şekilde dağılmasını ve yumuşak kalmasını sağlar.

    Kiremit Kebapta hangi et kullanılır?

    Kiremit kebabında genellikle yağlı koyun eti kullanılır.