Buradasın
Kiremitte kebap nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kiremitte kebap yapmak için iki farklı tarif önerilebilir:
- Kiremit Kebabı Tarifi:
- Malzemeler: 750 gram kuşbaşı dana eti, 3 orta boy domates, 2 orta boy soğan, 3 sivri biber, 1 su bardağı soya filizi, 4 çorba kaşığı soya sosu, 4-5 dal maydanoz, 2 çorba kaşığı tereyağı, tuz, karabiber 1.
- Yapılışı:
- Domateslerin kabuklarını soyup küp doğrayın. Soğan ve sivri biberleri de doğradıktan sonra etlerle birlikte geniş bir kaba alın 1.
- Soya filizlerini, soya sosunu, tuz ve karabiberi ekleyip iyice harmanlayın 1.
- Yıkadığınız kiremidin içine yerleştirin ve üzerine tereyağı parçalarını koyun 1.
- Diğer kiremidi kapak gibi kapatıp, önceden ısıtılmış 225 derece fırında bir buçuk saat pişirin 1.
- Fırından çıkarınca üzerine kıyılmış maydanoz serpip servis yapın 1.
- Kiremitte Söğürme Kebabı Tarifi:
- Malzemeler: 150 gram kuzu eti, 1 patlıcan, 1 domates, 1 sivri biber, 1-2 diş sarımsak, 25 gram rendelenmiş kaşarpeyniri, 15 gram tereyağı, bir tutam pulbiber, bir tutam karabiber, tuz 25.
- Yapılışı:
- Patlıcan, domates ve biberi közleyin 25.
- Közlenmiş malzemelerin kabuklarını soyup doğrayın ve marine edin 5.
- 1 diş sarımsağı ezip közlenmiş doğranmış malzemeye ekleyin 2.
- Tereyağını eritip bu malzemeleri karıştırın ve içine tuz, karabiber ve pulbiber ilave edin 25.
- Bir tavada 150 gram kuzu etini soteleyin ve yumuşayana kadar pişirin 2.
- Sebzeleri kiremit kaba yayın, üzerine etleri yerleştirin ve kaşar peynirini serpin 2.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 5 dakika pişirin ve sıcak servis yapın 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: