Buradasın
Kiremit etinin yumuşak olması için ne yapmalı?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kiremit etinin yumuşak olması için aşağıdaki yöntemler uygulanabilir:
- Marine etme: Etin yumuşamasını sağlamak için asidik bir marine sosu hazırlanabilir 134. Bu sosa limon suyu, sirke veya yoğurt suyu gibi asidik bir malzeme eklenmelidir 134. Et, bu sosla harmanlanıp buzdolabında en az 2 saat dinlendirilmelidir 134.
- Dövme: Et tokmağı ile eti dövmek, kas dokusunu parçalayarak etin yumuşamasını sağlayabilir 134. Ancak, antrikot gibi bazı et türleri dövülmeye uygun değildir 134.
- Tuzlama: Eti pişirmeden önce tuzlayıp 1-2 saat bekletmek, protein moleküllerinin parçalanmasına yardımcı olarak etin yumuşamasını sağlar 134. Pişirme aşamasına geçmeden önce fazla tuz, bir bez yardımıyla alınmalıdır 134.
- Ağır ateşte pişirme: Etin uzun süre kısık ateşte pişirilmesi, kolajen parçalanmasını artırarak etin yumuşamasını sağlar 14.
Etin yumuşak olması için yağ oranı dengeli ve genç et tercih edilmelidir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: