En iyi acı biber turşusunu yapmak için aşağıdaki malzemeler ve adımlar izlenebilir: Malzemeler: 2 kg acı sivri biber; 2 baş sarımsak; 4 su bardağı içme suyu; 4 su bardağı üzüm sirkesi; 1 yemek kaşığı limon tuzu; 1 yemek kaşığı şeker; 2 yemek kaşığı kaya tuzu. Yapılışı: 1. Biberleri bol suda yıkayıp baş kısımlarını kesin ve uç ile orta kısımlarına bıçak ile çizikler atın. 2. 1 litrelik cam kavanozları alıp biberleri sıkıca yerleştirin, ara ara sarımsakları da ekleyin. 3. Bir kapta içme suyunu, üzüm sirkesini, limon tuzunu, şeker ve kaya tuzunu karıştırarak malzemelerin erimesini sağlayın. 4. Hazırladığınız karışımı kavanozlara doldurup kapaklarını sıkıca kapatın. 5. Kavanozları çevirerek sirke, tuz ve suyun karışmasını sağlayın. 6. Turşuları serin ve güneş almayan bir yerde 3-4 hafta bekletin. Acı biber turşusu yaparken tuz miktarına dikkat edilmelidir; fazla veya az tuz, turşunun kalitesini etkileyebilir.