Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kıbrıs tarhanası yapmak için gerekli malzemeler:
- 3 kg ekşi yoğurt 2;
- 1 kg yarma 2;
- 8 diş sarımsak 2;
- 1 lt günlük süt 2;
- 400 gr haşlanmış nohut 2;
- yarım kalıp hellim 2;
- 2-3 çorba kaşığı tereyağı 2.
Yapılışı:
- Yoğurdu 1 gün boyunca tezgâh üzerinde ekşitin, ardından topaklarını yok etmek için tahta kaşıkla karıştırın 2.
- Ateşe koyun ve kaynamaya başlayıncaya kadar karıştırın 2.
- Fokurdamaya başlayınca 1 kg yarmayı ve 8 diş sarımsağı ekleyin 2.
- 1 lt sütü yavaş yavaş ekleyin ve cıvık hamur kıvamına gelinceye kadar karıştırın 2. Arzu edilirse 400 gr haşlanmış nohut da eklenebilir 2.
- Soğuyunca hamur kıvamını alacaktır 2. Her seferinde 2 büyük avuç alarak (yaklaşık 400 gr) buzdolabı poşetlerine koyun ve derin dondurucuya yerleştirin 2.
Pişirme:
- Bir poşet tarhanayı 1 litre kaynayan suya atın ve kısık ateşte yavaş yavaş çözülmesini sağlayın 2.
- Altını açarak 35-40 dakika pişirin, tarhana koyu ayran kıvamında olmalıdır 2.
- Küçük bir tencerede 2-3 çorba kaşığı tereyağını ısıtın, içine yarım kalıp hellimi küp küp doğrayıp ekleyin 2. Her tarafları çıtırdayana kadar çok karıştırmayın 2.
Kıbrıs tarhanası, taze veya kurutulmuş olarak tüketilebilir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: