Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ev yapımı tarhana tarifi için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır:
Malzemeler:
- 8 kilo un 1
- 1 kilo domates 1
- 1 kilo yoğurt 1
- 1 kilo kuru soğan 1
- Yarım kilo salçalık kırmızı biber 1
- Yarım kilo acı kırmızı biber 1
- 1 demet dereotu 1
- 1 demet nane 1
- 1 demet maydanoz 1
- 4 diş sarımsak 1
Yapılış aşamaları:
- Domates ve biber hazırlığı: Domateslerin çekirdeklerini temizleyin, kabuklarını soyun ve acı biberi az miktar suda kaynatıp robottan geçirin 1.
- Soğan ve sarımsak hazırlığı: Soğanları robottan geçirip biraz pişirin, ardından sarımsağı ezip soğana ekleyin ve karıştırın 1.
- Yeşillik ve domates püresi: Dereotu, nane, maydanoz ve domatesi de robottan geçirip hepsini bir tencerede biraz pişirin, ardından ateşten alın ve içine 1 kilo yoğurdu ekleyerek karıştırın 1.
- Hamur hazırlığı: Kıvamlı bir hamur elde edene kadar un eklemeye başlayın, yaklaşık olarak 8 kilo un kullanmanız gerekebilir 1. Hamuru üstünü bir bezle örtün ve 2 gün boyunca mayalanmaya bırakın, arada bir karıştırın 1.
- Kurutma: Mayalandıktan sonra hamuru parçalara ayırın ve kurumaya bırakın, tarhana kurudukça daha küçük parçalara bölebilirsiniz 1.
- Un haline getirme: Kıvamı uygun hale geldiğinde, tarhanayı robotta un haline getirin ve birkaç gün boyunca gölgede iyice neminin kurumasını bekleyin 1.
- Saklama: Tarhana tamamen kuruduktan sonra, kavanozlara doldurarak saklayabilirsiniz 1.
Ayrıca, toz tarhana tarifi için aşağıdaki adımları da izleyebilirsiniz:
- Geniş bir karıştırma kasesine 4 yemek kaşığı toz tarhana alın 3.
- Üzerine toz nane ve oda sıcaklığındaki 2 bardak suyu ekleyerek bir çırpıcı yardımıyla karıştırın 3.
- Tarhana yumuşayana dek, yaklaşık 15 dakika boyunca oda sıcaklığında yumuşamaya bırakın 3.
- Geniş bir tencereye sıvıyağ ve tereyağını ekleyip, orta ateşte eritmeye başlayın 3.
- Ezilmiş sarımsak ve salçayı ekleyerek kavurmaya başlayın 3.
- Yumuşayan tarhana karışımını ekleyin
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: