Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ev yapımı tarhana tarifi için gerekli malzemeler:
- 2 kg domates 3;
- 2 kg kuru soğan 3;
- 2 kg etli kırmızı biber 3;
- 1 kg haşlanmış nohut 3;
- 1 demet maydanoz 3;
- 1 demet taze nane 3;
- 1 kg süzme yoğurt 3;
- 4 yemek kaşığı kaya tuzu 3;
- 4 kg un (azar azar eklenecek) 3;
- 1 tatlı kaşığı kuru maya 3.
Hazırlanışı:
- Sebzelerin hazırlanması: Domateslerin kabuklarını soyun ve iri parçalar halinde doğrayın 3. Biberlerin çekirdeklerini çıkarıp iri parçalar halinde doğrayın 3. Soğanları dört eşit parçaya bölün 3. Maydanoz ve nane yapraklarını yıkayıp kurutun 3.
- Pişirme: Doğranmış sebzeleri tencereye alın, az miktarda su ekleyip kısık ateşte pişirin 3. Sebzeler püre haline gelince ocaktan alın ve ılınması için oda ısısında bekletin 3.
- Karıştırma: Ilınan karışıma yeşillikleri ekleyin ve aromalarının karışıma geçmesini sağlayın 3.
- Süzme: Fazla suyunu bırakması için karışımı ince delikli bir süzgeçten geçirin 3.
- Robottan geçirme: Elde edilen püreyi mutfak robotundan geçirin 3.
- Yoğurma: Süzme yoğurt ve kaya tuzunu ekleyin, unu azar azar ekleyerek poğaça hamuru kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğurun 3.
- Mayalama: Hamurun üzerini pamuklu bir bezle örtün ve oda ısısında, güneş görmeyen bir yerde 3-4 gün mayalanmaya bırakın, günde 2-3 kez yoğurun 34.
- Kurutma: Mayalanan hamuru ince tabakalar halinde temiz bir örtü üzerine sererek güneşte kurutun 34.
- Toz haline getirme: Kenar kısımları tamamen kuruyan orta kısımları hafif nemli kalan kuru tarhanaları elinizle ufalayıp mutfak robotunda toz haline getirin 3.
- Saklama: Toz tarhanayı geniş tepsilerde gölgede kurutmaya devam edin ve ardından cam kavanozlarda saklayın 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: