Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ketçap tarifi için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır:
Malzemeler:
- 500 gram domates 13
- 2 yemek kaşığı domates salçası 1
- 2 yemek kaşığı toz şeker 13
- 3 yemek kaşığı pekmez 1
- 1/3 su bardağı elma sirkesi 1
- 1 çay kaşığı soğan tozu 13
- 1 çay kaşığı sarımsak tozu 13
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber 1
- 1 çay kaşığı karabiber 1
- 1 tatlı kaşığı kereviz tuzu 1
Yapılışı:
- Domates rendesi ve domates salçasını tencereye ekleyin 1.
- Diğer tüm malzemeleri orta boy bir tencereye koyun ve şeker eriyene kadar karıştırın 1.
- Tencereyi ocağa alın, önce altını yüksek ateşte açın, kaynamayı gördükten sonra kapağını kapatıp altını en kısık konuma getirin 1.
- Yaklaşık 1 saat boyunca ketçabı ara ara karıştırarak pişirin 1.
- Pişen ketçabı çekin, dilerseniz daha koyu bir kıvam için 15 dakika daha pişirebilirsiniz 1.
- Ketçap oda sıcaklığına geldikten sonra hava almayan bir kavanoz, şişe veya saklama kabına alıp buzdolabında on gün kadar saklayabilirsiniz 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: