Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ketçapta tam kıvam almak için aşağıdaki adımlar izlenebilir:
- Sebzelerin Pişirilmesi: Domates, biber, soğan ve sarımsak iri iri doğranıp tencereye alınır ve yumuşayana kadar pişirilir 13.
- Blender Kullanımı: Sebzeler yumuşadığında, baharat kesesi içine atılır ve suyun büyük kısmı çekildikten sonra blenderden geçirilir 13.
- Kevgirden Geçirme: Püre, kevgirden geçirilerek çekirdek ve kabuklardan arındırılır 15.
- Pişirme: Püre, tekrar tencereye alınıp kaynamaya başladıktan sonra tuz, şeker, yağ ve sirke eklenerek kısık ateşte kıvam alana kadar pişirilir 13.
- Soğutma: Kıvam alan ketçap, sıcakken kavanozlanır ve soğudukça kıvam alması için buzdolabında saklanır 15.
Kıvam, kullanılan malzemelere ve pişirme süresine bağlı olarak değişebilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: