Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ketçabın neden daha iyi olduğuna dair bir bilgi bulunamamıştır. Ancak ketçabın bazı faydaları şu şekilde sıralanabilir:
- Likopen içeriği 23. Ketçap, özellikle diğer soslara göre daha düşük kalorili olması ve güçlü bir antioksidan olan likopen içermesi nedeniyle sağlıklı bir diyette tercih edilebilir 23.
- İştah açıcı etkisi 2. Tatlı ve ekşi dengesiyle ketçap, yemekleri daha iştah açıcı hale getirir ve özellikle çocukların yiyecekleri daha keyifli tüketmesini sağlar 2.
- Kolesterolü düşürmesi 5. 2007 yılında yapılan bir araştırmaya göre, günlük üç öğüne ketçap eklemek, toplam kolesterol seviyelerinin altı hafta içinde %6 düşmesine neden olmuştur 5.
Ketçap, şeker ve tuz açısından yüksek olduğu için aşırı tüketimi sağlığı olumsuz etkileyebilir 23. Ayrıca, bazı ketçap markaları yapay tatlandırıcılar ve koruyucu maddeler içerebilir 2.
Ketçapın faydaları ve zararları kişiden kişiye değişebilir; tüketim miktarı ve kişisel sağlık durumu göz önünde bulundurularak bir beslenme uzmanına danışılması önerilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: