Kestaneli ciğerli iç pilav yapmak için gerekli malzemeler: 3 su bardağı pirinç; 250-300 gr kara ciğer (küçük küçük doğranmış); 10-15 adet kestane (pişirilip, kabukları soyulmuş); 2 adet orta boy soğan (yemeklik doğranmış); 5-6 yemek kaşığı zeytinyağı; 2 yemek kaşığı dolusu tereyağı; 1 yemek kaşığı dolusu dolmalık fıstık; 1 yemek kaşığı dolusu kuş üzümü (15 dakika kadar suda bekletilecek); 5 su bardağı kadar sıcak su; 1 yemek kaşığı nane; 1 çay kaşığı yenibahar; 1 çay kaşığı tarçın; 1 tatlı kaşığı toz şeker; Tuz, karabiber; Üzeri için dereotu, nar (isteğe bağlı). Yapılışı: 1. Tereyağ ve zeytinyağ karışımına sırasıyla, önce fıstıkları, soğanı ve ciğeri ekleyip ciğer pişene kadar iyice kavurun. 2. Daha sonra soğanı da ekleyip 3-4 dakika daha kavurun. 3. En son kestane ve üzüm ile birlikte tüm baharatları ilave edip suyunu ekleyin. 4. Ağzı kapalı olarak 15-20 dakika kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. 5. Piştikten sonra üzerini temiz bir bez veya kağıt havlu ile kapatıp demlendirin. 6. En son olarak arzunuza göre herhangi bir kalıba alıp, kalıbı ters çevirerek şekil verin. Tarifin detaylı haline nefisyemektarifleri.com sitesinden ulaşılabilir.