• Buradasın

    Kestaneyi pilavda nasıl yumuşatılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Kestaneleri pilavda yumuşatmak için, kestanelerin kabuklarına çizikler atılıp 15-20 dakika ılık suda bekletilmesi önerilir 14. Ardından tencereye su ve biraz tuz eklenerek yumuşayana kadar haşlanmalıdır 4.
    Alternatif olarak, kestaneler tavaya alınıp kabukları çıkana ve karamelize olana kadar orta ateşte kavrulabilir 2.
    Kestaneli pilav tariflerine şu sitelerden ulaşılabilir:
    • nefisyemektarifleri.com 1;
    • yemek.com 2;
    • ye-mek.net 3.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Kestanenin içine hangi pilav yakışır?

    Kestanenin içine en çok yakışan pilav türleri arasında kestaneli iç pilav ve kestaneli bulgur pilavı bulunmaktadır. Kestaneli iç pilav için gerekli malzemeler: 1,5 su bardağı baldo pirinç; 2 yemek kaşığı sıvı yağ ve 1 tatlı kaşığı tereyağı; 2,5 su bardağı su; 1 adet soğan (küp küp kesilmiş); 1 kase kestane; yarım su bardağı kuş üzümü; 2 yemek kaşığı çam fıstığı; 2-3 dal dereotu (ince kıyılmış); yarım tatlı kaşığı tarçın; 1 çay kaşığı karabiber. Kestaneli bulgur pilavı için ise kestane, bulgur pilavına çok yakışmaktadır. Ayrıca, kestaneli pilav, Bursa yöresine ait olup, et ve tavuk yemeklerinin yanına çok yakışan bir pilavdır.

    Kestanenin piştiğini nasıl anlarız pilavda?

    Pilavda kestanenin pişip pişmediğini anlamak mümkün değildir. Kestanenin pişip pişmediğini anlamak için genellikle şu yöntemler kullanılır: Kabuk çatlakları. Dış kabuk rengi. Kabuk altındaki yumuşaklık. Koku. Pişirme süresi. Çin kestanesi gibi düşük kaliteli kestaneler pişirildiğinde köpürür ve tüketilmemesi gerekir.

    Kestaneyi pilavın içine çiğ mi haşlanmış mı?

    Kestaneli pilav yaparken kestaneler önceden haşlanmalıdır. Kestaneleri haşlamak için, ılık suda 15-20 dakika beklettikten sonra tencereye su ve biraz tuz ekleyerek yumuşayana kadar haşlamak gerekir. Ayrıca, kestaneli pilav yaparken kestaneleri pilavın diğer malzemeleriyle birlikte kavurmamak gerekir.

    Kestaneli pilavın içine ne konur?

    Kestaneli pilavın içine şu malzemeler konur: Baldo pirinç; Kestane; Kuş üzümü; Çam fıstığı; Dereotu; Tarçın; Karabiber; Yenibahar. Ayrıca, soğan ve zeytinyağı da kullanılan malzemeler arasındadır.

    Kestaneli ciğerli iç pilav nasıl yapılır?

    Kestaneli ciğerli iç pilav yapmak için gerekli malzemeler: 3 su bardağı pirinç; 250-300 gr kara ciğer (küçük küçük doğranmış); 10-15 adet kestane (pişirilip, kabukları soyulmuş); 2 adet orta boy soğan (yemeklik doğranmış); 5-6 yemek kaşığı zeytinyağı; 2 yemek kaşığı dolusu tereyağı; 1 yemek kaşığı dolusu dolmalık fıstık; 1 yemek kaşığı dolusu kuş üzümü (15 dakika kadar suda bekletilecek); 5 su bardağı kadar sıcak su; 1 yemek kaşığı nane; 1 çay kaşığı yenibahar; 1 çay kaşığı tarçın; 1 tatlı kaşığı toz şeker; Tuz, karabiber; Üzeri için dereotu, nar (isteğe bağlı). Yapılışı: 1. Tereyağ ve zeytinyağ karışımına sırasıyla, önce fıstıkları, soğanı ve ciğeri ekleyip ciğer pişene kadar iyice kavurun. 2. Daha sonra soğanı da ekleyip 3-4 dakika daha kavurun. 3. En son kestane ve üzüm ile birlikte tüm baharatları ilave edip suyunu ekleyin. 4. Ağzı kapalı olarak 15-20 dakika kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. 5. Piştikten sonra üzerini temiz bir bez veya kağıt havlu ile kapatıp demlendirin. 6. En son olarak arzunuza göre herhangi bir kalıba alıp, kalıbı ters çevirerek şekil verin. Tarifin detaylı haline nefisyemektarifleri.com sitesinden ulaşılabilir.