Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
İç pilavlı hindi yapımı için gerekli malzemeler:
- Hindi için: 1 adet bütün hindi, 4 yemek kaşığı yoğurt, 1 yemek kaşığı ketçap, 1 yemek kaşığı bal, 4 diş sarımsak, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı karabiber 3.
- Pilav için: 2 su bardağı pirinç, 2 yemek kaşığı tereyağı, 1 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 kahve fincanı kuş üzümü, 1 kahve fincanı çiğ badem, 1 adet soğan, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber 3.
Yapılışı:
- Bal, yoğurt, zeytinyağı, ketçap, sarımsak ve baharatları karıştırın 3. Fırça yardımı ile hindinin üzerine sürün ve üzerini kapatıp bir gece boyunca dinlendirin 3.
- Fırın poşetinin içine bir yemek kaşığı unu ekleyerek her yerine bulayın 3. Hindiyi poşete koyarak, fırın tepsisine yerleştirin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 1,5 -2 saatte kadar pişirin 3.
- Pilav için; pirinci önceden suda bekletip nişastasını atmasını sağlayın 3. Pilav tenceresine yağları alarak soğan ve bademi kavurun 3. Ardından süzülmüş pirinci ilave ederek kavurun 3.
- Kuş üzümlerini önceden suda bekletin ki kara rengini atsın 3. Kuş üzümlerini de ilave ettikten sonra pirinçler şeffaflaşana kadar kavurun 3. Ardındam tuzunu ekleyip üzerini iki parmak geçene kadar su ekleyip kapağını kapatın 3.
- Göz göz olunca nazikçe karıştırıp, altını kısın 3. 5 dakika sonra pilavın altını kapatıp, kapağını açmadan demlenmeye bırakın 3.
- Fırından çıkardığınız hindi ile servis edin 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: