Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kestane reçeli tarifi için gerekli malzemeler:
Hazırlanışı:
- Kestanelerin kabukları çizilir, kaynar suda 5-10 dakika bekletilir, kabukları ve içleri soyulur 3.
- Soyulan kestaneler bir tencereye alınır, üzerini geçecek kadar su eklenerek yumuşayana kadar haşlanır 3.
- Ayrı bir tencerede toz şeker ve su karıştırılarak kaynatılır, şeker tamamen eriyene kadar karıştırılır 3.
- Şekerli su kaynamaya başladığında haşlanmış kestaneler eklenir, 30-40 dakika kısık ateşte pişirilir 3.
- Pişirme süresinin sonunda limon suyu ve vanilya eklenir, birkaç dakika daha kaynatılır 3.
- Reçelin kıvamı kontrol edilir, tam olduysa ocaktan alınır 3.
- Reçel, sıcak sterilize edilmiş kavanozlara doldurulur ve kapakları sıkıca kapatılır 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: