Buradasın
Kesimlik hayvanlarda et kalitesi modülü nedir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kesimlik hayvanlarda et kalitesi modülü hakkında bilgi bulunamadı. Ancak, et kalitesini etkileyen bazı faktörler şunlardır:
- Hayvanın yaşı ve türü 125. Genç hayvanlardan elde edilen etler daha yumuşak ve açık kırmızı renktedir 12.
- Besilik durumu 245. Normal besili hayvanlardan elde edilen etler daha kalitelidir 245.
- Mozaikleşme 25. Kaslarda yağ dağılımının düzenli olması, et kalitesini artırır 25.
- Kesim öncesi ve sonrası işlemler 245. Kesim öncesi dinlenme ve kesim sonrası doğru saklama, et kalitesini korur 245.
- Et/kemik ve et/yağ oranı 45. Kemik ve yağ oranı, etin randımanını ve ekonomik değerini belirler 45.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: