Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kereviz çorbası yapmak için aşağıdaki malzemeler gereklidir:
- 2 adet orta boy kök kereviz (yaprak ve sap kısımlarıyla birlikte) 12;
- 1 adet büyük boy kuru soğan 12;
- 1 adet orta boy havuç 12;
- 2 diş sarımsak 1;
- 1 adet limon suyu 15;
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı 15;
- 3 su bardağı sıcak su 1;
- 1 çay kaşığı tuz 15;
- Yarım çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber 1.
Yapılışı:
- Kerevizleri küp şeklinde doğrayın, soğanı piyazlık doğrayın ve sarımsakları küçük parçalar halinde kesin 1.
- Tencereye zeytinyağını ekleyin, soğan ve sarımsakları hafif bir renk alana kadar soteleyin 1.
- Dilimlenmiş havucu ve kerevizi ekleyip sotelemeye devam edin 1.
- Sebzelerin üzerini geçecek kadar su ekleyin ve yaklaşık 30 dakika, sebzeler yumuşayana kadar pişirin 1.
- Tuz ve karabiberi ekleyin, çorbayı blenderdan geçirin 1.
- Kıvamı koyu ise sıcak su ekleyip bir taşım daha kaynatın 1.
- İnce doğranmış kereviz yapraklarıyla servis edin 1.
Püf noktaları:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: