Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kepekli makarnanın normal makarnadan bazı farkları:
- Kalori: Kepekli makarna, beyaz makarnaya göre daha az kalorilidir 3.
- Lif içeriği: Kepekli makarna, bir su bardağı başına 6 gram lif içerirken, beyaz makarnada bu oran iki katıdır 3.
- Tok tutma özelliği: Kepekli makarna, kompleks karbonhidratları kana daha yavaş nüfuz ettiği için daha uzun süre tok tutar 24.
- Sindirim sistemi desteği: Yüksek lif oranı sayesinde sindirim sistemini destekler 5.
- Besin öğeleri: B vitaminleri, demir, magnezyum ve çinko gibi mineraller açısından zengindir 5.
- Kan şekeri dengesi: Kan şekerini dengede tutma özelliği vardır, bu nedenle diyabet riski taşıyan bireyler için avantajlıdır 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: