Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kanseri tetikleyen bazı yiyecekler şunlardır:
- Şarküteri ürünleri: Salam, sosis, jambon ve sucuk gibi ürünler, nitrit ve nitrat içererek akciğer kanserini tetikleyebilir 15.
- İşlenmiş kırmızı et: Uluslararası Kanser Araştırmaları Ajansı'na göre, işlenmiş et kesin olarak, kırmızı et ise muhtemelen kansere yol açar 15.
- İşlenmiş beyaz un: Yüksek miktardaki glüsit, kadınlarda göğüs kanseri riskini artırabilir 15.
- Mikrodalga patlamış mısır: Kanada merkezli Toronto Üniversitesi'nin araştırmasına göre, kısırlık ve kanser riskini artırır 14.
- Şekerli ve gazlı içecekler: Lenf, lösemi ve prostat kanserlerini tetikleyebilir 15.
- Patates cipsleri: Trans yağ, yapay tatlandırıcı ve sodyum içeren cipsler kansere yol açabilir 15.
- Domates konservesi: Konserve kutularındaki Bisphenol A (BPA), kanser hücrelerinin büyümesine ve çoğalmasına neden olabilir 15.
- Tuzlu, marine edilmiş ve tütsülenmiş yiyecekler: Nitrik asidi sindirildiğinde kansere yol açan bileşiklere dönüşür 15.
- Çiftlik somonu: Omega 3 bakımından zayıf olup, kanserojen maddeler içerir 4.
Bu yiyeceklerin tüketimi, kanser riskini artırabilir ancak kesin bir neden-sonuç ilişkisi kurmak mümkün değildir. Sağlıklı bir diyet için bir uzmana danışılması önerilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: