Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kanseri tetikleyen bazı yiyecekler:
- Genetiği değiştirilmiş gıdalar (GDO'lu besinler) 125.
- Mikrodalga patlamış mısır 45.
- Konserve ürünler, özellikle domates konserveleri (BPA maddesi içerir) 25.
- Şarküteri ürünleri (salam, sosis, jambon, sucuk) 14.
- Kırmızı ve işlenmiş et 134.
- Rafine şeker ve beyaz un 125.
- Şekerli ve gazlı içecekler 145.
- Tuzlu, marine edilmiş, tütsülenmiş yiyecekler 14.
- Çiftlik balıkları 245.
- Hidrojene yağlar 25.
Bu yiyeceklerin tüketimi, kanser riskini artırabilir. Dengeli ve sağlıklı bir beslenme düzeni, kanserden korunmada önemli bir rol oynar.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: