Kemoterapi sırasında beslenme konusunda bir uzmana danışılması önerilir. Kemoterapi sırasında yenebilecek bazı yiyecekler: Az yağlı, tuzlu ve kuru besinler: Kraker, az yağlı peynir, leblebi, yağsız tost, yağsız makarna. Sulu yiyecekler yerine katı yiyecekler: Ana yemeklerde sulu yiyecekler yerine katı yiyecekler tercih edilmelidir. Protein kaynakları: Kırmızı et, tavuk, balık, yumurta. Meyve ve sebzeler: İyi yıkanmış, kabukları kalın meyveler (muz, portakal) ve iyi pişmiş sebzeler. Sıvılar: Su, bitki çayları, meyve suları, ayran. Kaçınılması gereken bazı yiyecekler: Yağlı, kızartılmış ve lifli gıdalar: Kızartmalar, çiğ sebze ve salatalar, kuruyemişler. Küflü ve kabuklu meyveler: Kivi, elma, şeftali gibi ince kabuklu meyveler. Çiğ ve az pişmiş besinler: Çiğ yumurta, az pişmiş et ve deniz ürünleri.