Kelle paça çorbası yapımı için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır: Malzemeler: - 1 adet kuzu kelle - 300 gr kuzu paça - 100 gr un - 150 gr yoğurt - 1 yumurta sarısı - İsteğe göre sarımsak, limon, sirke - Tuz Yapılışı: 1. Kelle ve paçaları güzelce yıkadıktan sonra, ayrı tencerelerde 2 şer litre suda haşlayın. 2. Haşlanmış kelle ve paçaları suyun içerisinden alıp etleri kemikleriden ayırın. 3. Haşlama sularını süzüp, bu suları aynı tencerede birleştirip, içine didiklediğimiz etleri atıp pişirmeye devam edin. 4. Ayrı bir kasede unu 2 su bardağı su ile açıp, tencereye ilave edin. 5. En son ilave edeceğimiz karışım yumurta sarısı ve yoğurt karışımıdır. 6. Kesilmemesi için kaynayan çorbadan 1-2 kaşık ekleyip karıştırıp, tencereye ilave edin. 7. Arzu ettiğiniz kadar tuz eklemesinden sonra çorbamız içmeye hazır. Not: Kelle paçanın temiz olduğundan emin olun ve güvenilir yerlerden temin edin.