Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kelepçeli kalıpta kekin yapışmasının birkaç nedeni olabilir:
- Yetersiz yağlama 13. Kalıbın iç kısmının yeterince yağlanmaması, kekin kalıba yapışmasına neden olabilir 13.
- Fazla sulu hamur 3. Aşırı su içeren hamurlar, pişme sırasında kalıba daha fazla yapışma eğilimindedir 3.
- Yanlış pişirme süresi 3. Kekin pişirme süresinin yeterince uzun olmaması, kekin içinin yeterince pişmemesine ve dolayısıyla kalıptan çıkarken parçalanmasına neden olabilir 3.
- Soğutma süresi 3. Kekin kalıptan çıkarılmadan önce yeterince soğutulmaması, kekin yapışmasına yol açabilir 3. Sıcak kek, kalıptan daha zor ayrılır 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: