Buradasın
Kedidili tatlısı en güzel nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kedidili tatlısı en güzel şekilde yapmak için aşağıdaki tarifi uygulayabilirsiniz:
Malzemeler:
- 1 paket kedidili bisküvi 13;
- 1,5 su bardağı süt 1;
- 1 paket vanilya 1;
- Kreması için: 1 litre süt, 1 su bardağı toz şeker, 3 yemek kaşığı un, 2 yemek kaşığı nişasta, 1 adet yumurta sarısı, 1 paket vanilin, 1 yemek kaşığı tereyağı 1.
Yapılışı:
- Tencereye sütü, şekeri, unu, nişastayı ve yumurta sarısını ekleyip karıştırarak orta ateşte pişirin 1.
- Koyulaşıp muhallebi kıvamına geldiğinde ocaktan alın 1.
- İçine tereyağı ve vanilini ekleyip karıştırarak kremayı pürüzsüz hale getirin 1.
- Soğumaya bırakın 1.
- Sütü geniş bir kaseye alın 1.
- Kedidili bisküvilerini sütle hafifçe ıslatıp bir borcam ya da uygun bir tatlı kabına dizin 1.
- Bir kat kedidili bisküvisi dizin 1.
- Üzerine hazırladığınız kremanın yarısını döküp yayın 1.
- Üzerine tekrar sütle ıslatılmış kedidili dizin ve kalan kremayı dökün 1.
- Tatlıyı buzdolabında en az 3-4 saat (tercihen bir gece) dinlendirin 1.
- Kedidili tatlısını servis yapmadan önce üzerine kakao serperek servis edin 1.
Ayrıca, tatlıya fındık, ceviz veya badem gibi kuru yemişler eklemek veya çikolata sosu dökmek gibi farklı varyasyonlar da deneyebilirsiniz 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: