Buradasın
Kayseri pastırmalı kek nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kayseri Pastırmalı Kek Tarifi için gerekli malzemeler ve yapılışı şu şekildedir:
Malzemeler:
- Yarım su bardağı eritilmiş margarin 1
- 1,5 su bardağı haşlanmış bezelye 1
- 3 adet yumurta 1
- 6 dilim ince kıyılmış pastırma 1
- 4 çorba kaşığı galeta unu 1
- 5 çorba kaşığı mısır unu 1
- 1 su bardağı yoğurt 1
- 1 su bardağı un 1
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri 1
- 1 paket kabartma tozu 1
- 2 adet ince kıyılmış sivri biber 1
- 1 tatlı kaşığı kekik 1
- Tuz, karabiber, pulbiber 1
Yapılışı:
- Bezelye ve yumurtaları blenderden geçirip derin bir kaba alın 1.
- Pastırma, galeta unu, mısır unu, yoğurt, un, kaşar peyniri, margarin, kabartma tozu ve sivri biberi ilave edin 1.
- En son kekik, tuz, karabiber ve pulbiberi katıp tüm malzemeyi karıştırın 1.
- Hazırladığınız karışımı yağlanmış ve unlanmış orta büyüklükte bir cam kaba veya kek kalıbına boşaltın 1.
- Önceden ısıtılmış 174 derece fırında 40-45 dakika pişirin 1.
- Dilimlendikten sonra sıcak veya soğuk olarak servis yapın 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: