Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kayseri mutfağında çeşitli et türleri kullanılmaktadır, bunlar arasında en öne çıkanlar şunlardır:
- Pastırma: Kayseri'nin meşhur et ürünlerinden biri olan pastırma, çiğ sığır etinin baharatlarla kurutulmasıyla yapılır 12.
- Sucuk: Kayseri mutfağında sıkça kullanılan bir diğer et ürünü de sucuktur 3.
- Pöç Kebabı: Dananın kuyruk sokumu çevresindeki etlerden yapılan pöç kebabı, uzun süre tandırda pişirilerek hazırlanır 24.
- Develi Cıvıklısı: Dana ve kuzu etlerinin karışımıyla hazırlanan satır kıyma, bu pidenin ana malzemesidir 2.
- Kurşun Aşı: İçerisinde dana eti ve nohut bulunan sulu bir yemektir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: