Buradasın
Kayseri köftenin püf noktası nedir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kayseri köftesinin püf noktaları şunlardır:
- Kıyma Seçimi: %20 yağ oranına sahip dana kıyması kullanılmalıdır 12.
- Bayat Ekmek: Köftenin bir arada durmasını sağlamak için bayat ekmek ufalanmalı veya ıslatılıp suyu sıkılmalıdır 13.
- Yumurta: Köftenin tutkalını sağlamak için 1 adet yumurta eklenmelidir 13.
- Yoğurma Aşaması: Kıyma, ekmek, baharatlar ve yumurta ile iyice yoğrulmalı, en az 10-15 dakika yoğrulmalıdır 14.
- Dinlendirme: Köfte harcı hazırlandıktan sonra en az 30 dakika buzdolabında dinlendirilmelidir 14.
- Pişirme: Köfteler, orta ateşte her iki tarafı da güzelce pişirilmelidir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: