Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kaynar yapmak için gerekli malzemeler:
- 5 litre su 15;
- 2 kilo şeker 15;
- Kaynar malzemesi: karanfil, tarçın, yeni bahar, havlıcan ve zencefil 15;
- Üzeri için çekilmiş ceviz veya fındık 15.
Yapılışı:
- Aktarlardan alınan kaynar malzemesi güzelce yıkanır 1.
- Temiz bir tülbentin içine 4-5 çubuk tarçın, 1 avuç kadar yenibahar ve karanfil, 2-3 kök zencefil ve 2-3 kök havlucan koyup güzelce sarılır ve ağzı bağlanır 1.
- Düdüklü tencereye atılır, üzerine beş litre su eklenir ve kaynamaya bırakılır 1.
- Kaynamaya başladıktan sonra 1 saat kaynatılır 1.
- 1 saat sonra tencerenin ağzı açılır, içindeki kaynar malzemesi çıkarılıp şeker katılır ve yarım saat daha kaynatılır 1.
- Altı kapatıldıktan sonra fincanlara kaynarı doldurup üzerine bolca ceviz serpilerek sıcak servis edilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: