• Buradasın

    Kaynar nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Kaynar (Lohusa Şerbeti) Tarifi:
    Malzemeler:
    • 1 kg şeker 1
    • 5 su bardağı su 1
    • 2 kök havlıcan 25
    • 2 kök zencefil 25
    • 3 çubuk tarçın 25
    • 10 tane karabiber 25
    • 10-15 diş karanfil 25
    • 7 su bardağı su (kaynar için) 5
    • 1 su bardağı toz şeker veya pekmez 5
    • 10 adet kakule 25
    • Üzeri için: Dövülmüş ceviz 25
    Yapılışı:
    1. Su ve şeker derin bir tencereye alınıp kaynamaya bırakılır 1.
    2. Tüm baharat malzemeleri temiz bir tülbente sarılıp kaynayan suya atılır 1.
    3. En az 45 dakika kısık ateşte kaynatılır, su azaldıkça ekleme yapılır 1.
    4. Kaynar oda sıcaklığında soğutulduktan sonra üzerine çekilmiş ceviz ve tarçın konularak servis yapılır 1.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    5 kaynak

    Yanıtı değerlendir