Kaynar (Lohusa Şerbeti) Tarifi:
Malzemeler:
- 1 kg şeker 1
- 5 su bardağı su 1
- 2 kök havlıcan 25
- 2 kök zencefil 25
- 3 çubuk tarçın 25
- 10 tane karabiber 25
- 10-15 diş karanfil 25
- 7 su bardağı su (kaynar için) 5
- 1 su bardağı toz şeker veya pekmez 5
- 10 adet kakule 25
- Üzeri için: Dövülmüş ceviz 25
Yapılışı:
- Su ve şeker derin bir tencereye alınıp kaynamaya bırakılır 1.
- Tüm baharat malzemeleri temiz bir tülbente sarılıp kaynayan suya atılır 1.
- En az 45 dakika kısık ateşte kaynatılır, su azaldıkça ekleme yapılır 1.
- Kaynar oda sıcaklığında soğutulduktan sonra üzerine çekilmiş ceviz ve tarçın konularak servis yapılır 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: