Buradasın
Kastamonu pastırması neden meşhur?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kastamonu pastırmasının meşhur olmasının birkaç nedeni vardır:
- Doğal Kurutma: Kastamonu pastırması, diğer şehirlerdeki fabrikalarda fırınlarda kurutulurken, Kastamonu'da özel imalathanelerde doğal hava koşullarında özenle kurutulur 12.
- Malzeme Kalitesi: Etin sırt ve but kısımlarından seçilen yüksek kaliteli dana eti kullanılır ve çemeninde Taşköprü sarımsağı tercih edilir 4.
- Lezzet: Pastırmanın kendine has lezzeti, rüzgar etkisiyle Ilgaz'dan gelen hava koşullarında kurumasından kaynaklanır 1.
- Katkı Maddesi Kullanılmaması: Üretim sürecinde herhangi bir katkı maddesi kullanılmaz, tamamen geleneksel yöntemlerle hazırlanır 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: