Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kastamonu pastırmasının pahalı olmasının bazı nedenleri:
- Kaliteli et kullanımı 5. Pastırma yapımında genellikle sığırın en iyi kısımları kullanılır, bu da maliyeti artırır 5.
- Üretim süreci 5. Etin tuzlanması, baharatlarla marine edilmesi, kurutulması ve dinlendirilmesi gibi aşamalar uzun zaman alır 5.
- El emeği ve geleneksel yöntemler 5. Pastırma yapımında yoğun olarak geleneksel yöntemler ve el emeği kullanılır 5.
- Maliyet artışları 12. Çalışan masrafları, SGK ücretleri, et fiyatları ve ambalaj malzemeleri gibi giderlerin artması fiyatları yükseltir 12.
- Düşük satış miktarı 2. Sıcak havaların pastırma satışlarını düşürmesi de fiyatların yüksek kalmasına neden olur 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: