Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kastamonu pastırmasının pahalı olmasının birkaç nedeni vardır:
- Üretim Maliyeti: Kastamonu pastırması, doğal şartlarda ve geleneksel yöntemlerle üretildiği için işçilik maliyeti yüksektir 24. Ayrıca, pastırmanın yapımında kullanılan hayvanların sırt eti gibi kaliteli etlerin maliyeti de artar 3.
- Fire Oranı: Pastırma, kurutma sürecinde yarı yarıya fire verir, bu da ürünün maliyetini artırır 13.
- Sarımsak Etkisi: Pastırmanın lezzetinde önemli bir rol oynayan Taşköprü sarımsağının kullanımı, maliyeti yükseltir 13.
- Talep ve Sınırlı Üretim: Yılda ortalama 200 ton üretilen Kastamonu pastırmasına olan talep, sınırlı arz nedeniyle fiyatı artırır 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: