Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kasapların beyaz et parçalayamamasının nedeni, 2015 yılında Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından getirilen Türk Gıda Kodeksi Et ve Et Ürünleri Tebliği'dir 25. Bu tebliğle, çiğ kanatlı etlerin hazır ambalajlı olarak piyasaya sunulması ve perakendeci tarafından ambalaj bütünlüğü bozulmadan son tüketiciye satılması kararlaştırılmıştır 5.
Bu yasak, mahalle kasaplarının ulusal zincir marketlerle rekabet edememesine ve uygun fiyatlı tavuk eti satışının zorlaşmasına yol açmıştır 5. Ancak, hijyenik koşulların sağlanması şartıyla, 2013 yılında bu tebliğe bir istisna getirilmiş ve beyaz etin kasap veya marketlerde parçalanarak satılabilmesi serbestleştirilmiştir 13.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: