• Buradasın

    Kars mantısı içinde ne var?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Kars mantısının içinde genellikle kıyma, soğan, karabiber ve tuz karışımı bulunur 34.
    Diğer malzemeler ise tarifine göre değişiklik gösterebilir:
    • Patatesli peynirli Kars mantısında haşlanmış patates, lor peyniri, maydanoz, taze soğan ve sıvı yağ kullanılır 12.
    • Hangel tarifinde ise yufkaların içine tereyağı, salça ve yoğurtlu sos eklenir 3.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Kars Mantısı hangi yöreye ait?

    Kars mantısı, Kars yöresine aittir.

    Kars hengel mantısı nasıl yapılır?

    Kars hengel mantısı yapmak için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır: Malzemeler: - Hamur için: 3 su bardağı un, 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 tatlı kaşığı tuz, yarım paket kabartma tozu, su. - İç harç için: 300 gram kıyma, 1 büyük boy soğan (rendelenmiş), 1 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı pul biber (isteğe bağlı). - Üzeri için: 1 yemek kaşığı tereyağı, 1 çay bardağı yoğurt. Yapılışı: 1. Hamurun hazırlanması: Un, tuz, kabartma tozu ve sıvı yağı geniş bir karıştırma kabına alıp karıştırın. 2. İç harcın hazırlanması: Kıymayı bir tavada kısık ateşte kavurun. 3. Hamurun açılması ve hengel şeklinin verilmesi: Dinlenmiş hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve her birini un serpilmiş tezgah üzerinde incecik açın. 4. Hengel’in haşlanması: Büyükçe bir tencerede su kaynatın ve içine tuz ekleyin. 5. Sosun hazırlanması: Tereyağını bir tavada eritin ve kaynar hengel rulolarının üzerine dökün. 6. Servis: Hazırladığınız hengeli sıcak olarak servis edin.

    Mantının içine ne konur?

    Mantının içine genellikle kıyma konur, ancak farklı iç malzemeler de kullanılabilir. İşte bazıları: Pirinç, bulgur. Patates. Mercimek, lor, nohut, tavuk, ıspanak, mantar. İç malzemenin yanı sıra, mantıya lezzet katmak için soğan, baharatlar ve sarımsak da eklenebilir.