Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kars kaşarının bazı özellikleri:
- Üretim Yeri: Türkiye'nin Kars şehrinde, yüksek rakımlı ve zengin bitki örtüsüne sahip yaylalarda beslenen hayvanların sütünden üretilir 123.
- Mevsimsel Üretim: Mayıs-Ağustos aylarında elde edilen sütlerle yapılır, bu da üretimin mevsimlik olmasına neden olur 13.
- Doğallık: Katkı maddesi içermez ve tamamen doğal koşullarda üretilir 15.
- Aroma ve Lezzet: Merada otlayan hayvanların sütünden yapılması, peynire sütün tadı ve yöreye özgü bitkilerin aromalarını kazandırır 14.
- Fiziksel Özellikler:
- Besin Değeri: Protein, sodyum, potasyum, A vitamini, kalsiyum ve demir açısından zengindir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: