Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Karnabaharın kış sebzesi olarak bilinmesinin birkaç nedeni vardır:
- Büyüme ve olgunlaşma dönemi: Karnabahar, ilkbahar ve sonbahar aylarında yetişir, ancak kış başına doğru olgunlaşır 13.
- İklim tercihi: Karnabahar, soğuk iklimleri sever ve en verimli sonuçları ilkbahar veya sonbahar döneminde elde edilir 3.
- Besin değeri: Kış aylarında karnabaharın tadı ve besin değeri artar, çünkü toprakta biriken besin zenginliğinden faydalanır 35.
- Dayanıklılık: Karnabahar, genellikle soğuk hava koşullarına dayanıklıdır ve don olaylarına karşı dayanıksız olsa da, düşük sıcaklıkta kalitesi düşmez 15.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: