Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Karışık tahıllı ekmek yapımı için aşağıdaki malzemeler ve adımlar izlenebilir:
Malzemeler:
Yapılışı:
- Tüm malzemeler spiral yoğurucuda belirtilen sürelerde yoğrulur 1.
- Elde edilen hamur 15-30 dk ön fermantasyona bırakılır 1.
- Dinlenmiş hamur 500-550 g parçalar halinde bölünür ve yuvarlanır, 10-15 dk daha dinlendirilir 1.
- Hamura istenilen şekil verilir 1.
- Şekillendirilmiş hamurun üzeri ıslatılarak Panella Dressing ile süslenir ve pişirme tepsisine veya pasaya dizilerek 45-60 dk son fermantasyona bırakılır 1.
- Yeterince kabarmış olan hamur, 200-220 °C pişirme ayarlarında pişirilir 1.
Ayrıca, evde karışık tahıllı ekmek yapımı için aşağıdaki tarifler de kullanılabilir:
- Ruken'in Tarifi: Çavdar unu, yulaf unu, tam buğday unu, beyaz un, margarin, susam, yumurta, tuz ve instant maya kullanılarak hazırlanan hamur, mayalandırılıp şekillendirilir ve fırında pişirilir 2.
- İçim Tarifi: Ekmek unu, karışık tahıl unu, çavdar unu, yoğurt, bal, karbonat ve tuz karıştırılarak hazırlanan hamur, mayalandırılıp fırın kabına alınarak pişirilir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: