Buradasın
Karidesli balık çorbası nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Karidesli balık çorbası yapmak için gerekli malzemeler:
- 400 gr karides 2;
- 70 ml Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu 2;
- 1 yemek kaşığı bal 2;
- 1 diş sarımsak (doğranmış) 2;
- 1 yemek kaşığı Kikkoman Kavrulmuş Susam Yağı 2;
- 3 yemek kaşığı limon suyu 2;
- ½ tatlı kaşığı toz zencefil 2;
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı 2;
- 1 tatlı kaşığı kırmızı acı biber (doğranmış) 2;
- 1 soğan (doğranmış) 2;
- 1 sarı biber (küp küp doğranmış) 2;
- 200 gr brokoli (çiçeklerine ayrılmış) 2;
- 100 ml beyaz şarap 2;
- 500 ml balık suyu 2.
Yapılışı:
- Karidesleri yıkayın ve kurulayın 2.
- Küçük bir kapta, Kikkoman Soy Sauce, bal, doğranmış sarımsak, Kikkoman Sesame Oil, limon suyu ve zencefili karıştırın 2.
- Karidesleri ekleyin ve buzdolabında 30 dakika marine edin 2.
- Zeytinyağını kalın tabanlı bir tencerede ısıtın 2.
- Acı biberi, soğanı ve sarımsağı ekleyin 2.
- Ardından sarı biber ve brokoli çiçeklerini ekleyin, sık sık karıştırarak 3 dakika soteleyin 2.
- Şarabı ekleyin ve sıvı yarıya inene kadar pişirin, ardından balık suyunu dökün 2.
- Kapağını kapatın ve yaklaşık 10 dakika pişirin 2.
- Süzülmüş domatesleri ve süzülmüş fasulyeleri ekleyin, kaynayınca altını kısın ve 10 dakika kısık ateşte pişirin 2.
- Karidesleri ve ilk adımdaki marinasyon sosunu tavada yüksek ateşte 2 dakika karıştırarak soteleyin 2.
- Çorbaya ekleyin, kaynayınca ocaktan alın 2.
- Tuz ve karabiberle damak zevkinize göre tatlandırın 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: