Tereyağlı karides güveç yapmak için gerekli malzemeler: 400 g çimçim karides; 2 diş sarımsak; 2 çarliston biber; 8 çeri domates; 2 domates; 1 soğan; 80 ml domates suyu; 150 g taze kaşar peyniri (rendelenmiş); 20 g tereyağı; 4 defne yaprağı; 4 dal taze kekik; 1 limon; Tuz ve karabiber; Zeytinyağı. Yapılışı: 1. Güvecin içerisine kullanılacak soğan, biber ve domatesleri küp küp doğrayın. 2. 2 diş sarımsağı ince ince kıyın. 3. Orta ateşte ısıtılan tavanın içerisine tereyağını ekleyin ve eritin. 4. Eriyen yağın içine sarımsakları ekleyip birkaç dakika kavurun. 5. Ardından soğanı ekleyin. 6. Daha sonra diğer malzemeleri ve karidesleri ilave edin. 7. Defne yaprağı, domates suyu, limon kabuğu ve taze kekiği de karışımın içerisine ekleyerek karıştırın. 8. Tuz ve karabiber gibi baharatları ilave edin. 9. Hazırlanan yemeği büyük boy güveç kabına veya küçük güveçlere paylaştırın. 10. Üzerine bir parça tereyağı ve rendelenmiş kaşar peyniri ekleyin. 11. Güveç kabını, önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin. Alternatif bir tarif: 300 g Pınar karides; 100 g Pınar tereyağı; 4 diş sarımsak; Tuz ve karabiber; 15 g pul biber. Yapılışı: 1. Fırını (alt, üst) 200°C’ye ayarlayın. 2. Toprak güveç kabını ısınması için fırına yerleştirin. 3. Taze, temizlenmiş karidesleri bol suda yıkayıp süzdürün. 4. Sarımsakları ince ince doğrayın. 5. Geniş bir tavayı ocağa alarak ısıtın, tereyağını koyun.