Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tereyağlı karides güveç yapmak için gerekli malzemeler:
- 400 g çimçim karides 2;
- 2 diş sarımsak 2;
- 2 çarliston biber 2;
- 8 çeri domates 2;
- 2 domates 2;
- 1 soğan 2;
- 80 ml domates suyu 2;
- 150 g taze kaşar peyniri (rendelenmiş) 2;
- 20 g tereyağı 2;
- 4 defne yaprağı 2;
- 4 dal taze kekik 2;
- 1 limon 2;
- Tuz ve karabiber 2;
- Zeytinyağı 2.
Yapılışı:
- Güvecin içerisine kullanılacak soğan, biber ve domatesleri küp küp doğrayın 2.
- 2 diş sarımsağı ince ince kıyın 2.
- Orta ateşte ısıtılan tavanın içerisine tereyağını ekleyin ve eritin 2.
- Eriyen yağın içine sarımsakları ekleyip birkaç dakika kavurun 2.
- Ardından soğanı ekleyin 2.
- Daha sonra diğer malzemeleri ve karidesleri ilave edin 2.
- Defne yaprağı, domates suyu, limon kabuğu ve taze kekiği de karışımın içerisine ekleyerek karıştırın 2.
- Tuz ve karabiber gibi baharatları ilave edin 2.
- Hazırlanan yemeği büyük boy güveç kabına veya küçük güveçlere paylaştırın 2.
- Üzerine bir parça tereyağı ve rendelenmiş kaşar peyniri ekleyin 2.
- Güveç kabını, önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin 2.
Alternatif bir tarif:
Yapılışı:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: