En güzel karides, mantarlı ve kaşarlı güveçte pişer. Malzemeler ve yapılışı: Malzemeler: 200 gram karides, 1 yemek kaşığı tereyağı, 1 adet soğan, 2 diş sarımsak, 1 adet domates, 1 adet kapya biber, 1 adet yeşil biber, 1 çay kaşığı toz kırmızı biber, 1/2 çay kaşığı karabiber, 4 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri. Yapılışı: 1. Yemeklik doğranmış soğanı ve halka halka doğranmış sarımsakları tereyağında kavurun. 2. Küp küp doğranmış biberleri ekleyip kavurmaya devam edin. 3. Yemeklik doğranmış domatesi de ekleyip kavurmaya devam edin. 4. Karidesleri ekleyin ve pişirmeye devam edin. 5. Tüm malzemeler yumuşadıktan sonra baharatlarını ekleyip karıştırın. 6. Suyunu çekince hazır olacak, güveç kaplarına paylaştırın. 7. Üzerine kaşar peyniri rendesi serpin. 8. Önceden ısıtılmış 200 derecede fırında 15 dakika kadar üzerlerini kızartın.