Karamelli top dondurma yapımı için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır: Malzemeler: - 1 litre süt - 1 su bardağı şeker - 2 tatlı kaşığı salep - 1 tatlı kaşığı nişasta - 400 g şeker (karamel için) - 150 g tereyağı (karamel için) - 230 ml krema (karamel için) Yapılışı: 1. Karamel Hazırlığı: Şekeri bir tencereye alarak eritip karamel haline getirin. 2. Dondurma Karışımı: Süt, krema ve şekeri, şeker eriyene kadar bir tencerede ısıtın ve vanilyayı ekleyin. 3. Donma İşlemi: Karışımı süzgeçten geçirin ve üzerini kapatıp soğumaya bırakın. 4. Servis: Donma noktasına gelmeden hemen önce aralara bir sıkma torbasına aldığınız karameli ilave edin ve tamamen donması için bir gece dondurucuda bekletin. Alternatif olarak, karamelli dondurma tarifi şu şekilde de yapılabilir: 1. Bir tavaya toz şekeri ekleyin ve orta ateşte eritin. 2. Kremayı azar azar ekleyin ve sürekli karıştırın. 3. Bir tencereye süt, toz şeker ve vanilyayı ekleyin. 4. Soğuyan süt karışımına kremayı ve soğumuş karamel sosunu ekleyin.