Buradasın
Karadeniz usulü ısırgan otu çorbası nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Karadeniz usulü ısırgan otu çorbası yapmak için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
Malzemeler:
- 6 arpacık soğanı 1
- 2 demet ısırgan otu 1
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1
- 2 su bardağı sebze suyu 1
- 1 yemek kaşığı tereyağı 1
- 2 yemek kaşığı krema 1
- Haşlanmış yumurta (üzeri için) 1
- Taze soğan (üzeri için) 1
Yapılışı:
- Arpacık soğanları ve ince kıydığınız ısırgan otunu zeytinyağında soteleyin 1.
- Sebze suyunu ilave edip 10 dakika kaynatın 1.
- Tereyağı ve kremayı ekleyip tereyağının tamamen eriyinceye kadar karıştırın 1.
- Küp doğradığınız haşlanmış yumurta ve ince kıydığınız taze soğanı üzerine ekleyerek servis yapın 1.
Alternatif bir tarif olarak, Giresun usulü ısırgan otu çorbası da şu şekilde yapılır:
Malzemeler:
- 250 gr ısırgan otu 2
- 1 adet büyük boy soğan 2
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ 2
- 2 yemek kaşığı un 2
- 2 kahve fincanı su 2
- 2 kahve fincanı süt 2
- 1 yumurta sarısı 2
- 2 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri 2
- Tuz 2
- Karabiber 2
Yapılışı:
- İnce ince doğradığınız soğanları pembeleşinceye kadar kavurun 2.
- Un ekleyip kavurmaya devam edin 2.
- Su ve tuz ilave ettikten sonra 1-2 dakika iyice karıştırın 2.
- Daha sonra doğranmış ısırgan otunu ilave edip bu şekilde 10 dakika kadar kaynatın 2.
- Süt ekledikten sonra birkaç dakika daha kaynatmaya devam edin 2.
- Yumurta sarısı ve kremayı (veya süzme yoğurdu) ayrı bir yerde çırpın 2.
- Çorba piştikten sonra servis kaselerine alıp üzerine hazırladığınız terbiyeden dökün 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: