Buradasın
Karadeniz usulü ısırgan otu çorbası nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Karadeniz usulü ısırgan otu çorbası yapmak için gerekli malzemeler:
- 6 arpacık soğan 2;
- 2 demet ısırgan otu 2;
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı 2;
- 2 su bardağı sebze suyu 2;
- 1 yemek kaşığı tereyağı 2;
- 2 yemek kaşığı krema 2;
- Üzeri için 1 haşlanmış yumurta ve taze soğan 2.
Yapılışı:
- Arpacık soğanlar ve ince kıyılmış ısırgan otunu zeytinyağında soteleyin 2.
- Sebze suyunu ilave edip 10 dakika kaynatın 2.
- Tereyağı ve kremayı ekleyip, tereyağı tamamen eriyinceye kadar karıştırın 2.
- Küp doğradığınız haşlanmış yumurta ve ince kıyılmış taze soğanla süsleyerek servis yapın 2.
Püf noktası: Isırganları toplarken eldiven kullanılmalıdır, çünkü ısırgan otunun üzerinde cildi tahriş edebilecek tüyler bulunur 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: