Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Karadeniz fıstıklı baklavanın nerede meşhur olduğuna dair bir bilgi bulunamamıştır. Ancak, Karadeniz Bölgesi'nde yapılan fıstıklı baklava hakkında bazı bilgiler şu şekildedir:
- Karadeniz Bölgesi'nde baklava daha çok tereyağının yoğun kullanımıyla bilinir 2.
- Trabzon ve Rize gibi şehirlerde baklava hamuru, hafif daha kalın açılarak çıtır bir kıvam kazanır 2.
- Genellikle evlerde özel günlerde yapılan bu tür, daha kıtır yapısıyla bilinir 3.
Karadeniz Bölgesi'nde yapılan fıstıklı baklava ile ilgili daha fazla bilgiye ulaşmak için aşağıdaki kaynaklar incelenebilir:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: