Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kapalı yemeklerin saklanması için aşağıdaki adımlar izlenmelidir:
- Soğutma: Yemeğin tamamen soğumasını bekleyin, ardından oda sıcaklığında bekletin 1.
- Kap seçimi: Hava geçirmez saklama kapları, buzdolabı poşetleri veya kilitli poşetler kullanın 12.
- Aktarma: Yemeğinizi kaba dikkatlice aktarın, içine yabancı cisim kaçmamasına özen gösterin 1.
- Kapatma: Kabı veya poşeti içinde hava kalmayacak şekilde kapatın 1.
- Saklama yeri: Yemekleri 4 santigrat dereceden daha sıcak olmayan buzdolabında saklayın 13. Daha uzun süre saklamak için buzluğa koyabilirsiniz 12.
- Etiketleme: Saklanan yemeklerin üzerine tarih ve içerik bilgilerini içeren etiketler yapıştırın 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: