Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Paket yemeklerin dayanma süresi, yemeğin türüne ve saklama koşullarına bağlı olarak değişir 2.
- Et bazlı yemekler: Mikroorganizmaların hızlı üremesi nedeniyle genellikle en fazla 3 gün dayanır 2.
- Sebze yemekleri: Zeytinyağlı yemekler ve çorba gibi sebze ağırlıklı yemekler genellikle 5 güne kadar tazeliğini koruyabilir 2.
- Tahıl bazlı yemekler: Pilav veya makarna gibi yemekler, üzerinde sos veya et olmaması durumunda 3-4 gün saklanabilir 2.
- Süt ürünleri içeren yemekler: Beşamel soslu yemekler veya süt bazlı çorbalar, hassas içerikleri nedeniyle genellikle 2 gün içinde tüketilmelidir 2.
Yemeğin buzdolabına yerleştirilmeden önce oda sıcaklığında ne kadar beklediği ve buzdolabının sıcaklık ayarı da saklama süresini etkileyen faktörler arasındadır 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: