Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kalecik Karası rakısı, genellikle şu şekilde içilir:
- Kadehe önce rakı, sonra su eklenir 24. Rakı miktarını göz kararı belirlemek önemlidir 2.
- Buz eklemek istenirse, en son buz eklenir 24. Buz, rakının tadını ve kıvamını bozabileceği için doğrudan eklenmemelidir 4.
- Zeytinyağı ile mide korunabilir 24. Zeytinyağı, alkolün kana karışmasını geciktirir 4.
- Yavaş ve aheste bir şekilde içmek önerilir 4. Küçük lokmalar halinde yemek, midenin sindirimini kolaylaştırır 4.
- Çay veya acı kahve ile bitirmek iyi bir fikirdir 4. Çay, sindirimi düzene sokar ve rakının ardından ferahlık sağlar 4.
Kalecik Karası rakısı, kırmızı et, deniz ürünleri ve çeşitli Akdeniz ve Ortadoğu mezeleri ile iyi uyum sağlar 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: