Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Rakının en ideal sunum bardağı, Türkiye’de uzun yıllardır geleneksel hale gelmiş ince ve uzun silindirik bardaktır 2.
Rakı, geleneksel olarak ince belli ve uzun ayaklı kadehlerde servis edilir 3. Bu kadehler, hem rakının kokusunun daha iyi duyulmasını sağlar hem de kadehin ısısı rakının aromasını bozmaz 3.
Değişik bardak çeşitleri arasında rakı bardağının yeri özel ve sabittir; çünkü rakıyı başka bir bardakta sunmak, geleneksel uyumu bozabilir 2.
Rakı kültürünü oluşturan pek çok unsur gibi, kadehler de tarih içinde çeşitli dönemlerden geçmiştir 1. Bütün bardaklar arzuya göre kadeh olarak kullanılabilir 1. Buna en güzel örnek çay bardağının rakı kadehi olarak kullanılmasıdır 1. Nitekim rakı içilen çay bardağına halk arasında Çerkes kadehi adı verilmiştir 1.
Rakı içme adabı kişisel tercihlere göre değişebilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: