Kekten top yapmak için iki farklı tarif önerisi: 1. Kek Topları Tarifi: - 250 gr kakaolu keki elinizle ufalayın. - 150 gr bitter çikolatayı küçük parçalara bölüp benmari usulü eritin. - Eritilmiş çikolata ve 1 çay bardağı kremayı ekleyip karıştırın. - Karışımdan parçalar kopartıp yuvarlayın ve yağlı kağıt serili tepsiye dizin. - Üzerlerine birer tahta çubuk batırın ve derin dondurucuda 25-30 dakika bekletin. - 200 gr beyaz çikolatayı benmari usulü eritip kek toplarını çikolataya bulayın. - Kalan çikolatayı jel gıda boyası ile renklendirip yağlı kağıttan yapılmış külahın içine doldurun ve topların üzerine çizgiler şeklinde sıkıp donuncaya kadar bekletin. - Servis yapıncaya kadar buzdolabında bekletin ve servis edin. 2. Bayat Kekten Toplar Tarifi: - 4-5 dilim keki mutfak robotundan geçirip inceltin. - 1 paket krem şantiyi 3/4 su bardağı süt ile 7-8 dakika çırpın. - Krem şantinin içine kek karışımını, 1 adet rendelenmiş elmayı, yarım su bardağı hindistan cevizini, 1 yemek kaşığı dolusu kakaoyu ve yarım su bardağı cevizi ekleyin. - Karıştırıp ceviz büyüklüğünde parçalar alın ve yuvarlayın. - Bir tabağa hindistan cevizi, diğer bir tabağa kakao koyup topların çevresini istediğiniz karışıma bulayın. - Buzdolabına koyup 30 dakika dinlendirin ve servis edin.